Víz világnapja

Víz világnapja

Víz világnapja

Iskolánkban, március 22-én tartottuk a víz világnapját. 
Erre az alkalomra már hetekkel ezelőtt elkezdtük a készülődést a diákokkal. Különböző vízben élő állatokat készítettek technika és rajz órán, amiket egy hatalmas, kivilágított „dobozban” helyeztünk ki az iskola folyosóján. Ez a kék doboz szimbolizálta a tengert. A harmadik, negyedik, ötödik és hatodik osztályos gyermekek által készített színesebbnél színesebb kisebb-nagyobb halak, medúzák, delfinek, cápák, csikóhalak, zsenília drótból készült polipok, tengeri csillagok találhatók iskolánk jelképes tengervizében.
A 6. osztályban cipős dobozok felhasználásával mini akváriumokat készítettünk, amiket az iskolafolyosó ablakában kaptak helyet. 
Az osztályban lévő faliújságon műanyag pet palackból készült medúzák, valamint papír gurigából ragasztott ráják úszkálnak.

Az 5. osztályban a tengerpartot próbáltuk idevarázsolni papírtányér formájában. Barna rizst, és kuszkuszt használtunk a tengerpart és a tengerfenék ábrázolásához, valamint igazi kagylókat is ragasztottak rá a gyerekek, hogy még élethűbb legyenek az elkészült kicsi tengerpartok.

Somlóvári-Rajki Mónika